Schrijvers met NAH lezen voor

26-08-2014 11:24
 

Schrijvers NAH op RH Event

Drie schrijvers van boeken over hersenletsel zijn komende zaterdag 30 augustus aanwezig op ons Raisin Hope Cycling Event om te vertellen over hun ervaringen.
 
Naast het bij elkaar fietsen van zoveel mogelijk geld voor aangepaste fietsen voor mensen met hersenletsel, biedt de Raisin Hope Foundation Nederland ook niet-fietsers een programma. Zo vullen de schrijvers Petra Boolman, Sjak Janssen en Tineke Kingma ruim een uur met hun indrukwekkende ervaringen.
 
Petra Boolman schreef na een val van haar paard over haar eigen ervaringen in 'In (Slow) Motion' en portretteerde mensen met hersenletsel in 'Best Wel Heavy'. Ze geeft in haar boeken een helder beeld van het leven met hersenletsel en kan er ook prima over vertellen.
 
Sjak Janssen beschrijft in 'De Leegte Voorbij' zijn leven na zijn val op een racefiets. Aan de hand van een indrukwekkend filmpje en enkele voordrachten uit zijn boek neemt hij de bezoekers op een meeslepende wijze mee in het leven met hersenletsel.
 
Tineke Kingma wil met haar boek 'Alles uit de kast gevallen maar niet gebroken' mensen met hersenletsel meegeven dat er naast de tegenslagen ook nog zoveel mogelijkheden zijn. Zij richtte er zelfs de stichting Samen Sterker Verder voor op waar lotgenoten hun ervaringen kunnen delen.
 
De schrijvers fietsen zelf ook mee en vertellen vanaf 12.30 uur in het restaurant over hun ervaringen. De toegang is gratis.
 
Na afloop is er een gezamenlijke barbecue, waaraan ook niet-fietsers deel kunnen nemen om nog gezellig na te praten. Deze kost 12,50 euro. Belangstellenden voor de barbecue dienen zich wel uiterlijk woensdag 27 augustus hiervoor op te geven via de website www.raisinhoperide.nl. Wie niet mee eet kan uiteraard zonder aanmelding de schrijversbijeenkomst bijwonen.
 
 Het Raisin Hope Cycling Event vindt plaats op wielerbaan Wheerlerplanet aan de Zijkanaal C Weg 8a in Spaarndam (recreatiegebied Spaarnwoude).
 

—————

Terug